Den blå tonen
Kunstbok og biografi om Haakon Engelsen


 Høsten 2019:

"Den blå tonen" digitaliseres og gjøres tilgjengelig fra Nasjonalbibliotekets nettsider www.nb.no.

Haakon Engelsen uttaler:
Arvid Møllers bok - Den blå tonen - inneholder det vesentligste i min kunst. Nasjonalbibliotekets intensjon om å digitalisere de retrospektive bildene i boka er en stor ære for meg. Jeg er meget takknemlig for at Arvid Møller - som er en av våre mest produktive og leste forfattere - valgte å skrive en bok om min kunst som blir bevart for ettertiden på Nasjonalbiblioteket.


Kunstboka "Den blå tonen" lanseres 21. oktober 2015 

En ny kunstbok og biografi om Haakon Engelsen utgis. 
Den er på 137 sider og mange gjengivelser av bildene hans i høy kvalitet samt en biografi om kunsteren.

Boka lanseres lørdag 21. november kl 15.00 på Årnes kulturhus. Den vil også være til salgs ved åpningen av utstillingen på Årnes kulturhus 14. november kl. 12.

Boka koster kr 350 direkte fra kunstneren. Haakon Engelsen kan kontaktes på telefon 63 90 26 49. Den kan også kjøpes på bokhendelen på Årnes.


Klikk på bildene for større utgaver
 
Fra teksten på bokomslaget:

Maleren Haakon Engelsen er opptatt av å formidle følelseslivet, på godt og vondt, gjennom psykologisk fargebruk. På den måten kan lokale motiver få et internasjonalt språk. Fargeuttrykket spenner over det stillferdige og poetiske, melankolien og det ekspressive i lyse og mørke farger. Eller sorgen og ensomheten i kontrast til lyset og håpet. Elementer som trær, fjell og hav eller åpne landskap er grunnmotiver i tolkninger av følelseslivet. Her finner han slektskapet med musikken, som veksler mellom ulike klangfarger i stillhet og styrke.
For Haakon Engelsen er blått den mest poetiske av alle farger. For ham uttrykker den både dybde, rom, fjernhet, nærhet og melankoli.
Bokanmeldelser:
Glåmdalen, september 2015 Raumnes, september 2015
Klikk på bildene for større utgaver Klikk på bildene for større utgaver

Tilbake

Hjem/home